Εστίες φύσης

H έκθεση συνιστά μία περιπατητική διαδρομή στον χώρο του metamatic:taf, τόσο στα δέκα δωμάτια του ιστορικού κτίσματος, όσο και τον κύριο εκθεσιακό του χώρο. Με άξονα τη φύση κατασκευάζονται τοπία, ύλη και καταστάσεις, δίνοντας την ευκαιρία στον άνθρωπο να επανατοποθετηθεί σε σχέση με το αστικό τοπίο που διαρκώς αλλάζει.

Η δομή του πολυποίκιλου φυσικού κόσμου που αρθρώνεται από το υλικό και το άυλο, με τη φυσική και μεταφυσική του διάσταση, εδώ οργανώνεται από το βίωμα και την έρευνα των καλλιτεχνών, που συνθέτουν τις διαφορετικές προσεγγίσεις των έργων. Η έκθεση αποτελεί μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της έννοιας της φύσης, καθώς αυτή αναπτύσσεται στο αστικό περιβάλλον, αλλά και της ίδιας της έννοιας του ανθρώπου ιδωμένου ως σώμα-φύση και αναπόσπαστο κομμάτι αυτού. Η συνάντηση 15 καλλιτεχνών από ετερόκλητα πεδία δράσης, αναπαραστατικών και παραστατικών τεχνών, διαμορφώνει μια πολυμορφική συνομιλία, ορίζοντας τη φύση ως προϋπόθεση της ανθρώπινης ύπαρξης και απόρροια της ανθρώπινης ενέργειας, ως δεδομένο, ως κεκτημένο, ως πεδίο αναζήτησης της προσωπικής αλήθειας, ή απλώς ως φύση και τίποτα περισσότερο από αυτό.

Συμμετέχουν: Ασήμης Αλεξίου, Μαρία Ανδρικοπούλου, Θάλεια Γκατζούλη, Δημήτρης Δήμας, Αγγελική Καλαμαρά, Νικόλας Μάστορας, Μαριλίζα Rendl-Παππά, Φωτεινή Πολυδώρου, Γιάννης Σωτηρίου, Κατερίνα Σωτηρίου(magenta), Άννα Τζώρτζη, Έλενα Τιμπλαλέξη (magenta), Κατερίνα Χάρου, Εμμανουήλ Χουσάκος.

Ημ. 22/09 έως 16/10

Ωρ. Δευ-Σαβ 12-9μμ, Κυρ 12-7μμ

METAMATIC: TAF Νορμανού 5, Μοναστηράκι, 210 3238757

via: http://www.lifo.gr/

“When words become unclear, I shall focus with photographs. When images become inadequate, I shall be content with silence.”
ANSEL ADAMS