Θεσσαλονίκη: Στην γκαλερί Ειρμός η έκθεση «Sense of Place» της Μ. Ανδρικοπούλου (pics)
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
12.10.2019 15:00
Newsroom
Θα διαρκέσει μέχρι και το Σάββατο 19 Οκτωβρίου

Μια πρωτότυπη ατομική έκθεση της εικαστικού Μαρίας Ανδρικοπούλου υπό τον τίτλο «Sense of place» τιτλοφορείται η νέα ατομική έκθεση της Μαρίας Ανδρικοπούλου η οποία φιλοξενείται στην Γκαλερί Ειρμός στην Θεσσαλονίκη. Μέσα από αυτήν η καλλιτέχνιδα επιχειρεί να ερμηνεύσει την εντύπωση που της αφήνει η πόλη εξερευνώντας την, μέσω των βημάτων. Στα έργα, δεν υπάρχει κάποιο σταθερό σημείο ή χρόνος αναφοράς· οι πόλεις, οι διαδρομές, οι χάρτες, το έδαφος, τα φύλλα και οι ήχοι, ως συλλεγμένα θραύσματα, αλληλεπικαλύπτονται για να συνοψίσουν την ρητορική του τόπου. Η εικαστικός, περπατώντας, θα συλλέξει απομεινάρια αστικής ύλης, φυτών και ήχων, θα διερωτηθεί σχετικά με το διαδικτυακό της ίχνος, θα χαράξει πορείες και θα παρατηρήσει το κάτω· σε μια προσπάθεια “ριζώματος” στον βιωμένο τόπο ή στον τόπο που εν δυνάμει θα βιωθεί. Αντιλαμβάνεται την έννοια της πόλης ως έναν μη-τόπο, ο οποίος μέσω των βημάτων θα “δομηθεί” και μέσω της μνήμης θα “κατοικηθεί. Την έκθεση επιμελείται η Εμμανουέλα Ανδριανάκη.

Λίγα λόγια για την καλλιτέχνιδα

Η Μαρία Ανδρικοπούλου γεννήθηκε στα Καλάβρυτα Αχαϊας το 1990. Σπούδασε στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, με καθηγητές τον Γιώργο Γκολφίνο και τον Γιώργο Διβάρη. Αποφοίτησε το 2015. Το Απρίλιο του 2019 έγινε δεκτή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με τίτλο “Τέχνη και Δημόσια Σφαίρα”, του τμήματος
Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη.

https://www.ethnos.gr/politismos/66257_thessaloniki-stin-gkaleri-eirmos-i-ekthesi-sense-place-tis-m-andrikopoyloy-pics